85% Tempranillo, 10% Graciano en 5% Mazuelo.
Deze topwijn wordt gemaakt van de beste selectie druiven, die met de hand worden geoogst van de wijngaarden in de Rioja Alavesa. De opvoeding van deze wijn wordt verzorgd op Frans- en Amerikaans eikenhout voor een periode van 24 maanden, vervolgens nog 36 maanden op fles. Heerlijke, intense aroma's van bramen, zwarte bessen, vanille, specerijen, zoethout en mokka. De rijpe tannines zorgen voor een aangenaam mondgevoel en de lange, gestructureerde afdronk maakt de wijn helemaal af. De optimale serveertemperatuur voor deze wijn is 16°C.
The Wine Advocate:
"The wine that represents the traditional and serious reds from Haro, the 2012 Imperial Gran Reserva is a classical blend of Tempranillo with 10% Graciano and 5% Mazuelo that matured in barrel for two years. It has a textbook serious Haro nose, with dark spices, ripe fruit, something balsamic and a round, full-bodied palate within the straight and serious style of the wine. 2012 was a warm year, but the wines are fresher than those from 2011. This has fine, slightly grainy tannins with good grip. A textbook Imperial Gran Reserva."
Luis Gutiérrez, June 2019