Wilt u advies of telefonisch bestellen? Neem dan contact op met Spanjewijn 0031655540424

 

Druif - Garnacha tinta

Garnacha tinta

Garnacha is van origine Spaanse druif met een heel eigen karakter en een grote opbrengst en een hoog suikergehalte, resulterend in stevige, geconcentreerde wijnen met een hoog alcoholgehalte.
De Garnacha druif is de meest verbreide blauwe druif in Spanje.
Wijnen gemaakt van Garnacha tinta hebben i.h.a. weinig kleur, weinig tannines en een laag zuur gehalte, waardoor ze vaak gebruikt worden voor rosés, waarbij lage tanninegehaltes, weinig kleur, pittige zuren en voldoende alcohol juist gewenst zijn.
Op arme grond met een geringe opbrengst en oude wijnstokken kan men er echter ook rode geconcentreerde wijnen van maken, zoals bijvoorbeeld in Priorat, Montsant en Campo de Borjo. Aquilon uit Campo de Borja is het absolute bewijs dat deze druif in staat is om topwijnen te produceren, maar ook Alto Moncayo en Alto Moncayo Veraton mogen er zijn: dit zijn wijnen die u ooit gedronken moet hebben!
Daarnaast zijn er een aantal andere interessante 100% Garnacha tinta wijnen die zeker ook het proberen waard zijn: Etim Verema Tardana tinto dulce: een zeer bijzondere dessertwijn, Sierra Cantabria Garnacha, Las Rocas, Baltasar Gracian en Tres Picos.
De Garnacha druif levert wijnen die smaken naar frambozen, pruimen, een vleugje vers gemalen peper, kruiden, milde zuren en een bescheiden tannine gehalte.
Het is één van de belangrijkste druiven in de D.O.'s Rioja, Navarra, Emporda, Campo de Borja, Carinena, Costers del Segre, La Mancha, Mentrida, Penedes, Priorat, Montsant, Campo de Borja, Somontano, Tarragona, Terra Alta, Utiel-Requena,Valderorras en Madrid.
Garnacha wijnen combineren goed met pittige vleesgerechten, geroosterd vlees en worst.

Aroma´s: rood fruit (aardbeien, framboos, rode kers), zwart fruit (zwarte bes, braambes, zwarte kers), gedroogd fruit (pruim, dadels, vijg, rozijnen gedroogde abrikoos, vruchtenjam),  specerijen (peper, laurier, kaneel, drop), kruiden (tijm, rozemarijn, salie), koffie, cacao, chocolade, roasted tones.

U kunt alle wijnen uit het assortiment van Spanjewijn die geheel of gedeeltelijk zijn gemaakt met Garnacha druiven vinden door in "GEAVANCEED ZOEKEN" op de Homepage als druivensoort Garnacha in te vullen.