85% Garnacha tinta, 15% Monastrell.
La Atalaya del Camino heeft 12 maanden gerijpt op Frans eiken.
De wijngaard waar La Atalaya Del Camino vandaan komt ligt op een vlak gebied met koolstofrijke grond in de vruchtbare toplaag, dat ideale omstandigheden geeft voor het maken van kwaliteitswijnen.
Rijp rood fruit, kruiden, een spoortje mineralen en mooi geïntegreerde tannines.
Uitstekend op dronk, maar kan zich tenminste tot 2025 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor La Atalaya Del Camino is 16° - 18°C.
The Wine Advocate about the 2017:
"The 2017 La Atalaya del Camino is a blend of 85% Garnacha Tintorera and 15% Monastrell from dry-farmed, head-pruned vines planted on limestone soils averaging 45 years of age from a particularly dry year that resulted in an early harvest of healthy and concentrated grapes. This unmistakably Mediterranean red is ripe with 15% alcohol but with freshness after fermenting in open-top stainless steel vats with neutral yeasts. The wine matured for 12 months in French barrique, where it also underwent malolactic. It's super aromatic and fruit-driven, quite spectacular, even exotic with a smoky and meaty touch. It has depth and complexity and the old-vine concentration with bittersweet and very interesting flavors. Heady, juicy, ripe and very satisfying, it should be quite long lived. 54,000 bottles produced. It was bottled in March 2019."
Drink Date: 2020 - 2024 (concerning the 2017)
Kwaliteit |
---|
Voortreffelijke wijn met volle afdronk
Kwaliteit |
---|
soms behaagd de Monastrell ( mourvedre) soms wat minder