40% Cariñena, 60% Garnacha.
12 maanden gerijpt op eiken.
Petit Pissarres is een krachtige, elegante rode wijn. Rijp fruit, een vleugje kruiden, "roasted tones" , optimale zuurgraad en een lange afdronk.
Uitstekendee combinatie met rundvlees, wild, gans, eend, lam en harde kazen.
Goed op dronk, maar kan zich tenminste tot 2020 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Pissarres tinto is 16°C.
The Wine Advocate:
"Their regional red is the 2016 Petit Pissarres, produced as a blend of Garnacha and 40% Cariñena, mixing grapes from different villages. Part of the Garnacha fermented with full clusters, and the wine matured in oak containers of different sizes for 12 months. It has some grapey aromas, quite ripe and a bit jammy. It has notes of flowers too. The palate is juicy and fruit-driven, ripe and with some tannins."
Luis Gutierrez, April 2018