Wilt u advies of telefonisch bestellen? Neem dan contact op met Spanjewijn 0031655540424

 

Preludio Sei Solo 2016 75cl

 
2015
91
Preludio Sei Solo 2016 75cl

100% Tempranillo.

Preludio is een nieuwe topwijn uit Ribera del Duero

Jancis Robinson: 17/20

Sei Solo is een project van Javier Zaccagnini. In 1999 richtte hij samen met Mariano Garcia het fameuze huis Aalto op, dat inmiddels wordt gezien als een van 's werelds tophuizen.

Javier startte dit nieuwe project in 2007. De Sei Solo wordt uitsluitend wijnen gemaakt met Tinto Fino (Tempranillo) uit 4 wijngaarden met wijnstokken welke tussen  de 60 en 90 jaar oud zijn. De wijngaarden bevinden zich rondom het dorpje La Horra in het hart van de befaamde Ribera del Duero regio. La Horra is bekend om unieke oude wijngaarden, zoals bijvoorbeeld de wijngaard vanwaar Pingus (van de beroemde wijnmakerPeter Sisseck) afkomstig is.

Tot voor kort werd het beste deel van de oogst verkocht aan Aalto en ging het integraal in de topcuvée 'PS'..
In 2011 kwam de eerste Sei Solo op de markt en tegeljk een ‘tweede wijn’ genaamd Preludio.
Javier Zaccagnini is naast een groot wijnliefhebber eveneens verknocht aan klassieke muziek. Zijn favoriet is Johan Sebastian Bach. Als eerbetoon geeft hij deze exclusieve wijn de naam ‘Sei Solo’, vernoemd naar het uitzonderlijke werk van J.S. Bach. Sei Solo is een cyclus van zes vioolwerken. Het bestaat uit drie sonates en 3 partita's. Het etiket van Sei Solo is in het handschrift van zijn meester J.S Bach. Van Sei Solo werden slechts 1000 flessen gemaakt, van de Preludio 4000. Beide wijnen zijn dus slechts in beperkte hoeveelheden verkrijgaar.

18 maanden gerijpt op Frans eiken.
Volle middelzware wijn. Rijp zwart fruit, cacao, leer, een vleugje kruiden, mooie rijpe tannines en een lange afdronk.
Nu al op dronk, maar kan zich tenminste tot 2025 nog verder ontwikkelen.

The Wine Advocate:

"The savory, almost salty 2015 Preludio de Sei Solo was cropped from a warm year, and some of the grapes, especially the ones from Gumiel, were quite ripe, and the final blend reached 15% alcohol. It fermented with indigenous yeasts, mostly in oak vats and with part of the volume in stainless steel, and it matured in 228- and 600-liter oak barrels. It has a meaty nose, with ripe fruit and integrated oak. Even though the wine feels surprisingly fresh and balanced, it's full-bodied and with abundant tannins, power and finesse. 

Sei Solo is the solo project of ex-Ossian and now ex-Aalto Javier Zaccagnini, who is now focusing on these Ribera del Duero wines he started making as a hobby in 2007 (but only released from 2011 onward). This has now turned into his life project, and he has been joined by his son Michael who studied oenology and has been the official winemaker since 2015. They have moved their tanks and barrels from Aalto to rented space inside a winery in Pesquera, with the idea to build their own place in two or three years. The Zaccagninis are finally happy with their wines, and 2015 is the first vintage they submitted for tasting. They started with three hectares of vineyards in La Horra, and three more hectares rented there. They have continued renting vineyards and have some in the villages of Gumiel de Izán and Moradillo, a total of 15 hectares, and they plan to buy some more in the future. The idea is to make less powerful wines, combining power with finesse."

Luis Gutierrez, Aug 2018

31,15

Preludio Sei Solo 2016 75cl

Rating: 4 based on 2 ratings

Preludio Sei Solo 2016 75cl

Inhoud in cl 75
Alcohol % 15.0
Druivensoort Tempranillo
Wijnstreek Ribera del Duero DO
Wijnhuis Bodegas Sei Solo
Wijnsoort Rood
Smaakprofiel Rood: middelzwaar & fruitig
€ 31,15 € 25,75 excl. btw

X

Voeg nog € 350,00 toe
voor gratis verzending!

naar boven Productinformatie

100% Tempranillo.

Preludio is een nieuwe topwijn uit Ribera del Duero

Jancis Robinson: 17/20

Sei Solo is een project van Javier Zaccagnini. In 1999 richtte hij samen met Mariano Garcia het fameuze huis Aalto op, dat inmiddels wordt gezien als een van 's werelds tophuizen.

Javier startte dit nieuwe project in 2007. De Sei Solo wordt uitsluitend wijnen gemaakt met Tinto Fino (Tempranillo) uit 4 wijngaarden met wijnstokken welke tussen  de 60 en 90 jaar oud zijn. De wijngaarden bevinden zich rondom het dorpje La Horra in het hart van de befaamde Ribera del Duero regio. La Horra is bekend om unieke oude wijngaarden, zoals bijvoorbeeld de wijngaard vanwaar Pingus (van de beroemde wijnmakerPeter Sisseck) afkomstig is.

Tot voor kort werd het beste deel van de oogst verkocht aan Aalto en ging het integraal in de topcuvée 'PS'..
In 2011 kwam de eerste Sei Solo op de markt en tegeljk een ‘tweede wijn’ genaamd Preludio.
Javier Zaccagnini is naast een groot wijnliefhebber eveneens verknocht aan klassieke muziek. Zijn favoriet is Johan Sebastian Bach. Als eerbetoon geeft hij deze exclusieve wijn de naam ‘Sei Solo’, vernoemd naar het uitzonderlijke werk van J.S. Bach. Sei Solo is een cyclus van zes vioolwerken. Het bestaat uit drie sonates en 3 partita's. Het etiket van Sei Solo is in het handschrift van zijn meester J.S Bach. Van Sei Solo werden slechts 1000 flessen gemaakt, van de Preludio 4000. Beide wijnen zijn dus slechts in beperkte hoeveelheden verkrijgaar.

18 maanden gerijpt op Frans eiken.
Volle middelzware wijn. Rijp zwart fruit, cacao, leer, een vleugje kruiden, mooie rijpe tannines en een lange afdronk.
Nu al op dronk, maar kan zich tenminste tot 2025 nog verder ontwikkelen.

The Wine Advocate:

"The savory, almost salty 2015 Preludio de Sei Solo was cropped from a warm year, and some of the grapes, especially the ones from Gumiel, were quite ripe, and the final blend reached 15% alcohol. It fermented with indigenous yeasts, mostly in oak vats and with part of the volume in stainless steel, and it matured in 228- and 600-liter oak barrels. It has a meaty nose, with ripe fruit and integrated oak. Even though the wine feels surprisingly fresh and balanced, it's full-bodied and with abundant tannins, power and finesse. 

Sei Solo is the solo project of ex-Ossian and now ex-Aalto Javier Zaccagnini, who is now focusing on these Ribera del Duero wines he started making as a hobby in 2007 (but only released from 2011 onward). This has now turned into his life project, and he has been joined by his son Michael who studied oenology and has been the official winemaker since 2015. They have moved their tanks and barrels from Aalto to rented space inside a winery in Pesquera, with the idea to build their own place in two or three years. The Zaccagninis are finally happy with their wines, and 2015 is the first vintage they submitted for tasting. They started with three hectares of vineyards in La Horra, and three more hectares rented there. They have continued renting vineyards and have some in the villages of Gumiel de Izán and Moradillo, a total of 15 hectares, and they plan to buy some more in the future. The idea is to make less powerful wines, combining power with finesse."

Luis Gutierrez, Aug 2018

naar boven Andere producten van wijnhuis Bodegas Sei Solo
naar boven Beoordelingen (2)
Gemiddelde beoordeling:
Gebaseerd op 2 review(s)
  • M.L. Esveld

    13-9-2016
    Kwaliteit

    Mooie wijn, kwaliteit voor goede prijs

  • Martijn Smit

    30-8-2016
    Kwaliteit

    Lekker, minder spectaculair dan ik dacht