Wilt u advies of telefonisch bestellen? Neem dan contact op met Spanjewijn 0031655540424

 

Roda Corimbo I 2013 - 2014 75cl

 
2014
92
2013
93
2012
92
2011
92
 
2015
93
2014
94
2013
94
2012
94
2011
92

Wees de eerste om dit product te beoordelen

Roda Corimbo I 2013 - 2014 75cl

100% Tempranillo.

Roda Corimbo 1 is een topwijn uit Ribera del Duero

Roda Corimbo 1 heeft 20 maanden gerijpt of Frans- (80%) en Amerikaans (20%) eikenhout en is een krachtige rode wijn met aroma's van rijp zwart fruit, kruiden, drop en wat lichte aardse tonen. 

Goede combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen. Nu al op dronk, maar kan zich tenminste tot 2026 verder ontwikkelen. De optimale drinktemperatuur is 17°C. 

Wine Advocate:

The 2014 Corimbo I, their top bottling, fermented in oak vats with indigenous yeasts and matured in French and American oak barrels, 40% to 50% of them new, for 16 months. 2014 was a heterogeneous vintage in Ribera del Duero, and I cannot really describe the style of the wines from that year because they seem to be all over the place. Some wines seem to be weaker than the 2015s, and the élevage here feels a little harsh for the quality of the juice. There are plenty of smoky, toasty and spicy aromas and flavors, and the wine comes through as medium-bodied with plenty of dusty tannins and faint bitterness in the finish. 36,500 bottles produced. It was bottled in September 2016.

Luis Gutiérrez dec 2019

47,24

Roda Corimbo I 2013 - 2014 75cl

Inhoud in cl 75
Alcohol % 14.5
Druivensoort Tempranillo
Wijnstreek Ribera del Duero DO
Wijnhuis Bodegas La Horra
Wijnsoort Rood
Binnen 2 werkdagen geleverd Lees verder
€ 47,24 € 39,04 excl. btw

X

Voeg nog € 350,00 toe
voor gratis verzending!

naar boven Productinformatie

100% Tempranillo.

Roda Corimbo 1 is een topwijn uit Ribera del Duero

Roda Corimbo 1 heeft 20 maanden gerijpt of Frans- (80%) en Amerikaans (20%) eikenhout en is een krachtige rode wijn met aroma's van rijp zwart fruit, kruiden, drop en wat lichte aardse tonen. 

Goede combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen. Nu al op dronk, maar kan zich tenminste tot 2026 verder ontwikkelen. De optimale drinktemperatuur is 17°C. 

Wine Advocate:

The 2014 Corimbo I, their top bottling, fermented in oak vats with indigenous yeasts and matured in French and American oak barrels, 40% to 50% of them new, for 16 months. 2014 was a heterogeneous vintage in Ribera del Duero, and I cannot really describe the style of the wines from that year because they seem to be all over the place. Some wines seem to be weaker than the 2015s, and the élevage here feels a little harsh for the quality of the juice. There are plenty of smoky, toasty and spicy aromas and flavors, and the wine comes through as medium-bodied with plenty of dusty tannins and faint bitterness in the finish. 36,500 bottles produced. It was bottled in September 2016.

Luis Gutiérrez dec 2019