Wilt u advies of telefonisch bestellen? Neem dan contact op met Spanjewijn 0031655540424

 

Abadia de Poblet Blanco 2016 75cl

 
2016
90
 
2015
93

Wees de eerste om dit product te beoordelen

Abadia de Poblet Blanco 2016 75cl

90% Macabeo, 10% Perellada

Abadia de Poblet Blanco is een wijn uit conca de barbera

Abadia de Poblet blanc is een frisse houtgerijpte witte wijn..
Wit fruit, houttonen, optimale zuurgraad en een mooie afdronk.
Op dronk, maar kan zich tenminste tot 2021 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Abadia de Poblet Negre is 10°C. 

The Wine Advocate:

"The white 2016 Blanc is a blend of 90% Macabeo and 10% Parellada grapes from old vineyards across the appellation, fermented separately, then blended and transferred, 60% of the volume to 400-liter oak foudres and the rest to concrete vats, where it matured until bottling in February 2018. Unfortunately, it felt very reductive after the extremely recent bottling, with some aromas of sulfur that made it difficult to read the nose. But the palate revealed a finessed and delineated white with good balance and freshness. A characterful white that is going to require a few more months in oak."

Luis Gutierrez, April 2018

 

 

22,40

Abadia de Poblet Blanco 2016 75cl

Inhoud in cl 75
Alcohol % 14.0
Druivensoort Macabeo/Viura, Parellada
Wijnstreek Conca de Barbera DO
Wijnhuis Abadía de Poblet
Wijnsoort Wit
Smaakprofiel Wit: droog, houtgerijpt & complex
€ 22,40 € 18,51 excl. btw

X

Voeg nog € 350,00 toe
voor gratis verzending!

naar boven Productinformatie

90% Macabeo, 10% Perellada

Abadia de Poblet Blanco is een wijn uit conca de barbera

Abadia de Poblet blanc is een frisse houtgerijpte witte wijn..
Wit fruit, houttonen, optimale zuurgraad en een mooie afdronk.
Op dronk, maar kan zich tenminste tot 2021 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Abadia de Poblet Negre is 10°C. 

The Wine Advocate:

"The white 2016 Blanc is a blend of 90% Macabeo and 10% Parellada grapes from old vineyards across the appellation, fermented separately, then blended and transferred, 60% of the volume to 400-liter oak foudres and the rest to concrete vats, where it matured until bottling in February 2018. Unfortunately, it felt very reductive after the extremely recent bottling, with some aromas of sulfur that made it difficult to read the nose. But the palate revealed a finessed and delineated white with good balance and freshness. A characterful white that is going to require a few more months in oak."

Luis Gutierrez, April 2018

 

 

naar boven Andere producten van wijnhuis Abadía de Poblet