Wilt u advies of telefonisch bestellen? Neem dan contact op met Spanjewijn 0031655540424

 

Spaanse rode wijn

Hoewel de geschiedenis van Spaanse wijn al teruggaat tot ver voor het begin van onze jaartelling, heeft Spaanse rode wijn vooral de laatste decennia een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt.

Rode wijn uit Spanje, hoge kwaliteit en direct geïmporteerd

Dankzij de invoering van moderne technieken en de inzet van jonge enthousiaste oenologen scoort Spaanse rode wijn inmiddels hoog in de vineuze eredivisie. 

De Tempranillo druif is specifiek Spaans en draagt in hoge mate aan het speciale van karakter Spaanse rode wijn. Daarnaast worden ook interessante rode wijnen gemaakt van Garnacha tinto, Mencia en Monastrell. 
Door directe import vanuit Spanje is Spanjewijn in staat om een zeer breed assortiment Spaanse rode wijn voordelig te leveren. 

Hieronder volgt een overzicht van alle beschikbare Spaanse rode wijnen uit ons grote assortiment en bij elk van de wijnen vindt u een uitgebreide beschrijving.

Vervolg onder het overzicht ....

Onderdelen 1 tot 9 van totaal 1145

 

Onderdelen 1 tot 9 van totaal 1145

 

Alles over Spaanse rode wijn

In tegenstelling tot veel Franse wijnen is het overgrote deel van de Spaanse rode wijn al prima op dronk op het moment dat hij op de markt komt.

De Tempranillo druif behoort tot de beste autochtone druifsoorten van Spanje en vormt de ruggegraat van de meeste Spaanse topwijnen, met name die uit Rioja, Ribera del Duero en Toro. Deze druif heeft de potentie heeft voor de produktie van de allerbeste Spaanse rode wijnen. Tempranillo wijnen hebben aroma's van zwarte bessen, pruimen, aardbeien en een vleugje kruiden.
Tempranillo wordt vaak gecombineerd met andere, sappigere en aromatischere druivensoorten.
In Rioja zijn dit vaak de druifsoorten Garnacha, Mazuelo (Carinena), Graciano en de witte druif Viura (Macabeo). 
In Valdepenas is Tempranillo (Cencibel) dominant en in dat gebied worden vaak witte druivensoorten toegevoegd om de wijnen soepeler te maken.
Tempranillo is ook uitermate geschikt voor het wat koelere klimaat van Ribera del Duero, waar topwijnen worden geproduceerd, maar ook in het ’s zomers vaak hete Toro en sinds kort ook in La Mancha worden met de lokale varianten van de Tempranillo druif verbluffende resultaten geboekt.
Garnacha tinta geeft krachtige Spaanse rode wijn met aroma's van bramen, kersen en klruiden. Deze druifsoort produceert indrukwkkende Spaanse rode wijn, met name in Campo de Borja, Priorat en Montsant.
Graciano druiven geven stijlvolle en tanninerijke rode Spaanse wijn en moeten lang rijpen. Deze druif wordt vooral gebruikt Rioja wijnen.
Monastrell is ook een belangrijke druifsoort voor Spaanse rode wijn. met name in de wijnstreken Alicante, Jumilla en Yecla.
Van de Mencia druif worden prachtige wijnen geproduceerd, met name in de wijnstreken Bierzo en Ribeira Sacra. Deze Spaanse rode wijnen doen enigszins denken aan Bourgogne wijnen.